TÜRKSAT A.Ş, CEBIT HANNOVER FUARINA KATILIYOR




TÜRKSAT A.Ş, bilgi ve iletişim sektörünün bir araya geldiği dünyanın önde gelen fuarlarından birisi olan CEBIT Hannover 2010 Fuarı’na katılıyor. Fuar 2-6 Mart 2010 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenleniyor.

Türksat Bilişim ve TürksatGlobe

02 Mart 2010 Salı günü başlayan CeBIT Fuarı’nda Türksat A.Ş, bilişim, e-devlet ve mobil devlet çözüm ve hizmetleri ile birlikte TürksatGlobe markası ile sunmakta olduğu coğrafi bilgi teknolojileri ürün ve hizmetlerini tanıtıyor. Türksat A.Ş., CeBIT Fuarı’nda ‘Kamu Sektörü’ ve ‘Gelecek’ konularının yer aldığı 9. Salon’da C 73 numaralı standda ziyaretçilere hizmetlerini sunuyor.

Dr. Kaplan, ‘e-Devlet Kapısının Kayıtlı Kullanıcı Sayısı 180 Bine Ulaştı’

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kaplan 03 Mart 2010 Çarşamba günü Türksat standında basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında, Türksat’ın bilgi, iletişim ve coğrafi bilgi teknolojileri konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. E-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler arasında en çok yapılan işlemin araç sorgulama hizmeti olduğuna işaret eden Kaplan, ‘yakın bir zamanda adres değişikliği beyanı ve tüketici işlemlerinin de e-Devlet Kapısı hizmetlerinin arasına katılacağını bildirdi. Kaplan, bilgi toplumuna geçişte vatandaş odaklı devlet anlayışının benimsenmesi gerektiğini ifade ederek, e-Devlet hizmetlerinin sunulduğu ''www.turkiye.gov.tr'' internet sitesinin kayıtlı kullanıcı sayısının 180 bine ulaştığını kaydetti.

Türksat A.Ş.’nin sunmakta olduğu coğrafi bilgi teknolojileri hakkında da bilgi veren Kaplan, şirket olarak gerek kamu kurumları, gerekse özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmetler sunduklarını belirterek “Bu alanda da iddialıyız” dedi. Kaplan konuşmasında Göktürk Uydu Projesi ile Türkiye'nin kendi gözlem uydusuna sahip olacağını, alt yapısı hazırlanan bu uydunun askeri ve ticari anlamda kullanılabileceğini belirtti.

Luttmann, ‘Dijital Platformun Kalbi CeBIT’te Atıyor’

CEBIT Fuarı'nı organize eden şirket olan Deutsche Messe'nin Direktörü Andreas Luttmann, 02 Mart 2010 Salı günü, Türkiye’den fuara katılan basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısı’nda, dijital platformun kalbinin CEBIT'te attığını, fuarda iş ve inovasyon üzerine önemli görüşmeler yapıldığını söyledi. Luttmann, bilgi teknolojilerindeki yeniliklerin başka hiçbir sektörde yaşanmadığını, bu alana ilişkin bütün yeniliklerin de CEBIT’te ortaya konulduğunu söyledi.

CeBIT’İN sadece yeni teknolojileri gösteren değil, aynı zamanda geleceği de gösteren bir fuar olduğunu söyleyen Luttmann, ''Dijital platformlarda artık son kullanıcı üretici de olmaya başladı'' diye konuştu.

Türksat-Hifaş Ortak Basın Sohbet Toplantısı

HİFAŞ Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Kaplan, 03 Mart 2010 Çarşamba günü, fuar basın merkezinde yaptıkları ortak basın toplantısında, CeBIT, Dünya ekonomik krizi ve Türkiye’deki fuar etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundular. Basın sohbet toplantısına, Türkiye’den ve Almanya’dan haber ajansları ile medya sektöründen gazeteciler katıldılar.

Kühnel, ‘Fuara 68 Ülkeden 4.157 Şirket Katılıyor’

HİFAŞ Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel, CeBIT Hannover Fuarı'na bu yıl geçen yıldan daha az firmanın katıldığını, önceden fuarda yer alan pek çok küçük ve orta ölçekli şirketin ekonomik kriz yüzünden bu yıl stant açamadığını söyledi. Kühnel, CeBIT Fuarı Basın Ofisi’ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, fuara bu yıl 68 ülkeden 4 bin 157 şirketin katıldığını bildirerek etkinliği renklendirmek için çeşitli aktiviteler de düzenlediklerini belirtti. Bu çalışmalar arasında yer alan fuar alanındaki koşuda 1.500 kişinin bulunduğunu bildirdi.

Konuşmasında, Türkiye’de yapılan CeBIT Bilişim Eurasia Fuar etkinlikleri hakkında da açıklama yapan Kühnel, Türkiye’den Türksat A.Ş.’nin 2009’daki CeBIT bilişim fuarına ana sponsor olduğunu hatırlatırken, önümüzdeki 2010 ve 2011 yıllarında da Türksat A.Ş’nin ana sponsorluğunun devam edeceğini söyledi. Kühnel, Türksat A.Ş.’nin de katkılarıyla hem Türkiye’de ve hem de Almanya’da güçlü işbirliği imkanları oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Kühnel, şunları söyledi; ‘Bu yıl global ekonomik kriz yüzünden dünya çapında sektörel 42 fuar iptal oldu. Ayakta kalıp fuarı yaptığımız için mutluyuz. Benim fikrim, şu anda geleceğe yatırım yapılıyor. Şirketlerin yavaş yavaş işlerini geliştireceklerini, sonbahara doğru ise sektörde yeniden işlerin açılacağını düşünüyoruz.'

Bu yıl 5 bin basın mensubunun izlediği fuara Türksat ile birlikte 16 Türk firması daha katıldı. CEBIT Hannover Bilişim Fuarı 06 Mart 2010 Cumartesi günü sona erecek.